Kreu / Tag Archives: Depresioni i Madh

Tag Archives: Depresioni i Madh

Nga kjo shtëpizë doli motoçikleta më e fuqishme në botë

motoçikleta më e fuqishme në botë

Nga kjo shtëpizë doli motoçikleta më e fuqishme në botë Është motoçikleta “Harley-Davidson” që njihet si pushtuesi i rrugëve, duke u referuar në jetëgjatësinë dhe fuqinë e saj në rrugë. Motoçikleta më e fuqishme në botë ka filluar të brumoset në vitin e largët 1903, në Milwaukee, Wisconsin nga William …

Lexo më shumë

Depresioni i Madh në vitet e 30ta në Amerikë

Depresioni i Madh

Zgjidhja që amerikanët i bënin mungesës së hapësirës në vitet e ’30-a Në vitet e ’30-ta Amerika ishte kapluar nga Depresioni i Madh pas katrahurave në wall Street, që shkaktoi një krizë ekonomike e cila njihet me emrin Depresioni i Madh në vitete 1929-1933. Pas kësaj kishte një shpresë në …

Lexo më shumë