Kreu / Kuriozitete / Sa peshon shpirti i njeriut?

Sa peshon shpirti i njeriut?

shpirti-696x329Ideja se njerëzit posedojnë një shpirt dhe se ai e lëshon trupin me rastin e vdekjes është diçka që ka mbizotëruar qëmoti dhe mbizotëron edhe sot e kësaj dite.

Në vitin e largët 1907 një mjek me emrin Duncan MacDougall kishte bërë një seri eksperimentesh të pazakonshme me anë të të cilave mundohej që ta regjistronte daljen e shpirtit nga trupi. Për ta arritur këtë, ai bëri një shtrat special, të përbërë nga një peshore tepër e ndjeshme, ku iu thoshte që të shtriheshin njerëzit gjatë momenteve përfundimtare të jetës së tyre.

Pas matjeve të shumta dhe analizimeve komplekse, ai arriti deri te përfundimi se shpirti i njeriut peshon 21 gramë. Ai më pas e kishte vazhduar eksperimentin, me qëllim të fotografimit të shpirtit, por si duket kësaj nuk ia doli.

Mos humbisni

3 ujqër të uritur sulmojnë qenin, por nuk i bënë mirë llogaritë sepse …

Reshjet e dendura të borës në Parkun Kombëtar të Abrucos kanë shkaktuar shumë probleme në …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com