E premte , 18 Gusht 2017
Kreu / Ekonomi (page 28)

Ekonomi

Jo më dyerve të gjykatave për njohjen e viteve të punës

Jo më dyerve të gjykatave për njohjen e viteve të punës Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Blendi Klosi, përmes një deklaratë për median nga ambjentet e Kryeministrise, bëri të ditur miratimin e disa ndryshimeve në ligjin për “Sigurimet Shoqërore në Republikën e Shqipërise”. “Qeveria shqiptare miratoi propozimin e MMSR  …

Lexo më shumë

Brexit zvogëlon ekonominë e BE me 2,8 trilionë dollarë

Pas largimit të ekonomisë së dytë më të madhe të Bashkimit Evropian, Britanisë së Madhe, pritet që Prodhimi i Brendshëm Bruto i BE-së të zvogëlohet me 2,8 trilionë dollarë. Sipas të dhënave të përpiluara nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, PBB-ja e përgjithshme e ekonomisë së BE-së me treg të përbashkët për vitin e kaluar …

Lexo më shumë

OKB: Skanimi doganor, i paligjshëm. Qeveria ta heqë!

Organizata e Kombeve të Bashkuara i ka kërkuar qeverisë shqiptare të anulojë urgjentisht tarifën e skanimit prej 22 eurosh, që bizneset detyrohen të paguajnë për çdo deklaratë doganore në doganë. Përmes një raporti voluminoz për procedurat dhe barrierat tregtare në Shqipëri, Komiteti Ekonomik për Europën në OKB e cilëson tarifën, …

Lexo më shumë

Rriten importet e cigareve, karburanteve dhe birrës

Mbyllja e ARMO-s për shkak të krizës financiare ka sjellë rritjen e importit të karburanteve. Të dhënat zyrtare nga Ministria e Financave tregojnë se në 5 muajt e parë të vitit, Shqipëria importoi me rreth 28 për qind më shumë karburante sesa një vit më parë. Më konkretisht, nga 150.3 …

Lexo më shumë

Bizneset s’do të komunikojnë më me zyrat e shtetit

Bizneset nuk do të kenë më detyrimin që të marrin leje nga 20 institucione shtetërore, kur importojnë ose eksportojnë mallra në tregjet ndërkombëtare, por do ta bëjnë këtë vetëm përmes një sporteli unik në doganë. “Aktualisht një operator ekonomik duhet të bëjë një sërë ecejakesh nëpër institucione të ndryshme. Afërsisht …

Lexo më shumë

ERE, rregullore të re se si do të ankohen abonentët

Rregullorja e re që ka miratuar Enti Rregullator i Energjisë, nëse klienti dyshon në saktësinë e matësit elektrik në përdorim të tij, parashikon paraqitjen e një kërkesë, pranë zyrave të OSHEE si dhe çdo institucioni tjetër përgjegjës, për verifikimin e aparatit matës, duke plotësuar formularin e kërkesës. Në rastet kur …

Lexo më shumë

Hapen 300 vende të reja pune në zyrat e ALUIZNI

Zyrat e ALUIZNI-t do të shtohen me 300 punonjës të rinj me kontratë, në kuader te vijimit të punës për procesin e legalizimeve. Vendimi i marrë të mërkurën në mbledhjen e radhës së qeverisë u publikua nga zv/kryeministri Niko Peleshi në një deklaratë për mediat. “Vendosëm të shtojmë me 300 …

Lexo më shumë

Përmbaruesit çmontojnë ARMO, shesin edhe çelësat

Tani kompanitë e përmbarimit po shesin edhe mjetet dhe pajisjet më të thjeshta të punës për llogari të debitorëve të rafinerisë ARMO-s. Pak ditë më parë me 18 maj, përmbarimoret e “Prestigje Bailiff Service” organizuan një ankand për shitjen e objektrve të imta të ARMO-s me vlerë jo më shumë …

Lexo më shumë

Publikohen 4518 vende të lira pune

Publikohen 4518 vende

Shërbimi Kombëtar i Punësimit ka publikuar 4.518 vende të lira pune të shpërndara në 65 qytete, ku përmes aplikimit online kandidatët mund të aplikojnë për vendin e punës që dëshirojnë. Për të kryer këtë procedurë duhet që secili kandidat të jetë i regjistruar në sistem, pasi në rast të kundërt, …

Lexo më shumë