Kreu / Tag Archives: permbytjet 2016

Tag Archives: permbytjet 2016

300 forca dhe 2 helikopterë për përballimin e përmbytjeve

Banore te fshatit Darzeze ne Fier, duke evakuar bagetite, pas permbytjeve nga dalja nga shtrati i lumit Vjosa, duke permbytur rruge, shtepi dhe siperfaqe te medha tokash. Shume zona dhe rruge qe lidhin qytetet ne jugun e Shqiperise jane permbytur si pasoje e reshjeve te shiut te diteve te fundit./r/n/r/nFarmers transport sheep to higher ground after heavy rain caused the Vjosa River to burst its banks and flooded their village of Darzeze near the city of Fier on February 2, 2015. Floods caused by heavy rains over the last days have hit southern Albania, forcing the evacuation of hundreds of villagers after rivers flooded thousands of hectares (acres), hundreds of homes and many roads. Many areas in southern Albania had no power or water. Police urged residents to cancel travel plans and more intense rain was forecast to hit over the next few days. No casualties were reported.

300 forca dhe 2 helikopterë për përballimin e përmbytjeve Ministrja e Mbrojtjes, Mimi Kodheli inspektoi përgjatë ditës së enjte disa zona të përmbytura nga reshjet në rrethin e Lushnjës dhe të Durrësit. Fillimisht ajo ishte në fshatin Çermë të Lushnjës, ku gjendja në këtë zonë është rënduar më tepër për …

Lexo më shumë