Kreu / Tag Archives: kryesore (page 3)

Tag Archives: kryesore

BERZH miraton strategjinë e re për Shqipërinë

BERZH miration strategjinë

BERZH miraton strategjinë e re për Shqipërinë Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) ka miratuar një strategji të re për Shqipërinë, e cila nxjerr në pah prioritetet e investimeve të Bankës për katër vitet e ardhshme. Strategjia 2016-2019 synon të përmirësojë konkurueshmërinë e sektorit privat, të zgjerojë dhe të …

Lexo më shumë

Avokati i Popullit, kryebashkiakëve: Parandaloni rrezikun për të pastrehët, përgatisni vendstrehime

Avokati i Popullit, kryebashkiakëve: Parandaloni rrezikun për të pastrehët, përgatisni vendstrehime Avokati i Popullit, Igli Totozani, ripërsërit rekomandimin për kryetarët e bashkive në të gjithë vendin, për marrjen e masave organizative në përgatitjen e vendstrehimeve provizore, për grupe në nevojë emergjente, që kërkojnë ndihmë nga organet e pushtetit vendor me …

Lexo më shumë

Mungesa e konsensusit politik, Lu shkon te Nishani

Lu shkon te Nishani

Mungesa e konsensusit politik, Lu shkon te Nishani Ambasadori i SHBA-së në Tiranë, Donald Lu ka zhvilluar paraditen e sotme një takim me Presidentin e Republikës, Bujar Nishani. Mendohet se në fokus të takimit është mungesa e konsensusit maxhorancë-opozitë për draftin e reformës në drejtësi, i cili duhet të përmbyllet brenda …

Lexo më shumë

Reforma në Drejtësi, peng i debatit politik

Reforma në drejtësi vijon të mbetet peng i debatit politik. Drafti, që po shqyrtohet nga ekspertët e drejtësisë, të përzgjedhur nga palët politike nuk po gjen ende konsensusin e palëve. Sipas kalendarit paraprak, drafti i plotë i përpiluar nga ekspertët me sugjerimet e Komisionit të Venecias duhet të finalizohet sot dhe …

Lexo më shumë

Një letër për Enver Hoxhën

Nga Xhek London / Facebook Politikanët sot ta kalojnë ty. Këta janë shumë, po shumë… të pasur, po shumë fare ama ! Ja fjala vjen, vila jote shtetërore në bllok më duket si kasollja në muzg e Van Gogut po ta krahasosh me vilat e këtyre birbove të sotëm ! …

Lexo më shumë

Përse dështojnë tryezat me ekspertët e PD?

Nga Mero Baze / TemA Edhe pse dukej sikur po gjendej më në fund formula se si Partia Demokratike të pranonte reformën në drejtësi dhe ndryshimet e duhura kushtetuese, dy ditë para se të skadojë afati që duhet t’i ridërgojnë plotësimet Komisionit të Venecias, ata braktisën Komisionin, për debate të …

Lexo më shumë