Kreu / Tag Archives: kerkoj pune

Tag Archives: kerkoj pune

Rregullorja për vizë pune në Gjermani

vizë pune

Mbi 17.000 vetë nga Ballkani Perëndimor kanë ardhur së fundi për punë në Gjermani. Ardhja e tyre është bërë në bazë të një rregulloreje të posaçme për vendet e Ballkanit të miratuar para një viti. Numri i azilkërkuesve të rinj nga të ashtuquajturat shtete të Ballkanit Perëndimor është pakësuar dukshëm, …

Lexo më shumë

Micko: Subvencionim për ata që punësojnë PAK

Drejtori i Shërbimit Kombëtar të Punësimit, Artur Micko u kërkon të gjithë sipërmarrësve që të punësojnë persona të regjistruar në Zyrat e Punës. Ai deklaron se këto biznese do të kenë përfitime me anë të subvencioneve. Në një intervistë për  “Top Channel”, Micko përmend programin për integrimin e tregut të …

Lexo më shumë

SHPK publikon 3111 vende të lira pune

SHPK publikon 3111 vende të lira pune

Shërbimi Kombëtar i Punësimit ka publikuar 3111 vende të lira pune, të shpërndara përkatësisht në 65 qytete në vend. Me rëndësi, krijimi i llogarisë personale. Çdokush që plotëson kriteret e kërkuara mund të kandidojë nëpërmjet aplikimit online pasi faqja zyrtare e shërbimit kombëtar të punësimit u jep mundësi të interesuarve …

Lexo më shumë

Rregullat e reja, ja si mund të punësoheni në Gjermani

si mund të punësoheni në Gjermani

Në Gjermani, nga data 1 janar 2016, kanë hyrë në fuqi ndryshime të rëndësishme ligjore që përcaktojnë rregullat për mundësi punësimi dhe leje-qëndrimi për disa shtete të Ballkanit, duke e përfshirë edhe vendin tonë Kosovën. Qytetarëve të Shqipërisë, Bosnjë-Herzegovinës, Kosovës, ish-Republikës Jugosllave të Maqedonisë, Malit të Zi dhe Serbisë vetëm …

Lexo më shumë