Kreu / Dosje / Jugosllavia vdiq më heret, Tito e paralajmëroi më 1962

Jugosllavia vdiq më heret, Tito e paralajmëroi më 1962

Sociologu slloven, Sergei Flere, autor i librit “A është dashur Jugosllavia të vdesë”, tha në Novi Sad se shpërbërja e Jugosllavisë filloi shumë kohë para luftës.Siç pohohet, ajo filloi me përplasje në “krye të strukturave komuniste” që qeverisnin Jugosllavinë, transmeton KP.

“Për shkak të konflikteve të drejtpërdrejta në krye të partisë, ata është dashur të civilizojnë bindjet e tyre. Ky konflikt i ashpër në krye zgjati nga fillimi i vitit 1943, por elita politike nuk kishte qenë e vetëdijshëm se ku ajo çon”, ka thënë Flere.

Flere vuri në dukje se libri është i dedikuar për përplasjet e lartpërmendura në krye të këtyre dy elitave.

“Tito qysh në vitin 1962 paralajmëroi se Jugosllavia do të shpërbëhej. Ky ishte një konflikt i përhershëm elitar i nacionalizmit, i cili u përshkallëzua dhe kishte epërsi në përhapjen e konfliktit për masat,” tha Flere. 

Mos humbisni

“Kapedani” pa censurë: Ja si reagoi Enver Hoxha kur e pa filmin!

Ai ishte një personazh që kishte fuqi dominuese ar tistike, një personazh që mund të …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.