Kreu / Shëndet / Ja paraziti që rrit fertilitetin tek gratë

Ja paraziti që rrit fertilitetin tek gratë

helminthsJa paraziti që rrit fertilitetin tek gratë

Sipas një studimi të bërë tek 986 nëna indigjene në Bolivi, veprimi i të ashtuquajturit ascaris lumbricoides “lehtëson” zhvillimin e dy shtatzënive më shumë.

Infeksioni i provokuar nga një krimb parazitar mund të rrisë fertilitetin tek gratë. Dhe siç rezulton nga një studim nga ‘Universiteti i Kalifornisë” i kryer në 986 gra indigjene në Bolivi i publikuar në revistën “Science”, studiuesit kanë zbuluar që ascaridiasi, i shkaktuar nga ascaris lumbricoides, “lehtëson” zhvillimin mesatarisht të dy shtatzënive më shumë. Sipas shkencëtarëve fenomeni varet nga ndryshimet e sistemit imunitar të shkaktuara nga sëmundja.

“Bërthamat familjare Tsimane janë të përbëra mesatarisht nga nëntë fëmijë e rreth 70% e nënave është e infektuar me ascaridiasi”, nënvizojnë kërkuesit shkencorë amerikanë.

Simptomat e infeksioneve (dhimbje barku, temperaturë) janë shumë të ngjashme në fakt edhe me patologjitë e provokuara nga parazitë të tjerë, shumë më të rrezikshëm. “Në të kundërt me ascaris lumbricoides – shpjegojnë studiuesit – sëmundjet e shkaktuara nga krimbat e quajtur anchilostomi shkaktojnë ‘humbjen’ mesatarisht të tre shtatzënive gjatë jetës së indigjeneve boliviane”.

“Gjithçka varet nga përgjigjja e sistemit imunitar ndaj infeksionit – shpjegon Aaron Blackwell, bashkëautor i studimit – sepse në disa raste, krimbat arrijnë të asgjësojnë mbrojtësit e organizmit “.

Zbulimi që është bërë pranë Universitetit të Kalifornisë mundet që të jetë shumë i rëndësishëm përsa i përket “kurimit” të fertilitetit femëror.

“Teste të reja mbi veprimin e këtyre paraziteve -shton Blackwell – mund të çojnë në zhvillimin e terapive dhe medikamenteve , për të reduktuar në minimum efektet kolaterale në shëndet “.

Mos humbisni

Nëse keni dhembje aty poshtë, mësoni 6 arsyet pse ju ndodh

Ka disa arsye përse dhemb vagina. Por njihuni me 6 nga simptomat e problemeve më …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.