Kreu / Ekonomi / Fluks çështjesh në administrative, ende pa zgjidhje

Fluks çështjesh në administrative, ende pa zgjidhje

Gjykata Administrative e Apelit po përballet me një ngarkesë tejet të lartë të çështjeve për të cilat duhet të shprehet. Aktualisht numri i çështjeve në gjykatën e vetme të Apelit llogaritet në 12,138, për të cilat duhet të shprehen 14 gjyqtarë. Sipas një përllogaritjeje të thjeshtë një gjyqtari i takon të shqyrtojë rreth 867 çështje në vit. Për Ministrinë e Drejtësisë, në analizën e saj kjo konsiderohet si një ngërç i madh dhe që po pengon punën e asaj gjykate që u ngrit për të gjykuar ë një kohë sa më të shpejtë. Sipas të dhënave të ministrisë, pjesa më e madhe e çështjeve ka të bëjë me konfliktet për marrëdhëniet e punës dhe për detyrimet financiare gjithashtu. Pak kohë më parë Ministria e Drejtësisë kërkoi që shteti të tërhiqej nga mosmarrëveshjet e pensioneve, kur padia është ngritur nga ana e tyre. Këshilli Administrativ i Sigurimeve Shoqërore ka diskutuar këtë çështje dhe pritet zbardhja e procedurave. Zgjidhja e këtij problemi do ta çlironte Gjykatës Administrative nga mbingarkesa, duke lejuar që ajo të kryejë funksionin për të cilin u krijua.
Aktualisht numri i çështjeve ne gjykim në Gjykatën Administrative të Apelit llogaritet në rreth 8,300, ndërsa juridiks

Mos humbisni

Rritet kreditimi. Në vend të parë, ato për bizneset

Pas disa muajsh në stanjacion, kreditimi i ekonomisë ka dhënë sinjale rigjallërimin në fundin e …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.