Kreu / Shëndet / Faktorët që ndikojnë në dhimbjen e shpinës

Faktorët që ndikojnë në dhimbjen e shpinës

shpina_1449283414-270599Faktorët që ndikojnë në dhimbjen e shpinës

Dhimbja e shpinës është shumë e përhapur dhe mund të prekë çdo kënd, shkaqet janë nga më të ndryshmet dhe moshat që vuajnë nga ky shqetësim nuk ka një kriter bazë.

Si faktorët e shfaqjes së këtij problemi janë:

Plakja

Dhimbja e shpinës është më e shpeshtë me kalimin e moshës. Ju mund të keni dhimbje shpine për të parën herë kur të jeni 30 ose 40-vjeçar.

Angazhimi i paktë fizik

Dhimbja e shpinës zakonisht është më e shpejtë te njerëzit të cilët nuk janë aktiv.

Të qenit i mbipeshë

Ushqimi i pasur në kalori dhe yndyra mund t’ju bëjnë juve të shtoni peshë. Pesha e tepërt mund të bëjë presion në shtëpinë dhe shkaktojë dhimbje.

Trashëgimia

Disa raste të dhimbjes së shpinës, si spondiliti ankilotik, një formë e artitit që prek shpinën, mund të keni edhe natyrë gjenetike.

Puna që bëni

Nëse ju duhet të ngrini pesha të mëdha, të shtyni, ose tërhiqni duke shfrytëzuar shpinën tuaj, ju mund të prekeni nga dhimbja e shpinës. Nëse punoni në tavolinë gjithë kohën dhe nuk ngriheni të qëndroni ca kohë në këmbë, ju po ashtu mund të keni dhimbje shpine.

Pirja e duhanit

Trupi juaj mund të mos jetë në gjendje të sigurojë mjaft përbërës ushqimore në disqet e shpinës tuaj nëse ju pini duhan. Kolla e duhanxhinjve po ashtu mund të shkaktojë dhimbje shpine. Njerëzit të cilët pinë duhan kanë vështirësi të shërohen, andaj dhimbja e shinës mund të zgjatë më shumë.

Raca

Raca është një faktor tjetër që mund të ndikojë në paraqitjen e dhimbjeve të shpinës. Për shembull, femrat e zeza janë tre herë më të prira të kenë probleme me shpinën se femrat e bardha.

Mos humbisni

Alarmi i shkencëtarëve: Nëse iu kanë ardhur periodat para kësaj moshe, rrezikoni shumë!

Femrave të cilave iu kanë ardhur periodat që para moshës 12 vjeç janë 10% më …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.