E hënë , 21 Gusht 2017
Kreu / Teknologji

Teknologji

Audi, 10 miliardë euro për makinat elektrike

Audi do të shkurtojë kostot me 10 miliardë euro deri më 2022, për të financuar makinat elektrike. Audi, një prej filialeve më fitimprurëse të grupit Volkswagen, planifikon të sjellë pesë modele të reja makinash elektrike duke filluar nga viti 2018. Shkurtimi i shpenzimeve mund të vijë nga ulja e kostove …

Lexo më shumë

Teknologjia e lartë ka lindur në luftë

Teknologjia është një themel i fortë i fuqisë kombëtare. Teknologjitë që përcaktojnë një epokë zakonisht vijnë nga një fuqi e madhe gjeopolitike. Përdorimet e tyre janë të qarta. Për shembull, inxhinieria romake ndihmoi në formimin e botës mesdhetare. Teknologjia britanike krijoi dhe mbështeti revolucionin industrial. Këto perandori mund të absorbonin …

Lexo më shumë

Si ta pastroni tastierën e kompjuterit

Është stina e vitit kur viruset përhapen dhe kur përpiqemi të mbroheni nga të gjitha bakteret e mundshme, pra mbase mu tash është koha e duhur që ta pastroni tastierën tuaj. Tingëllon e pabesueshme, mirëpo në shumicën e rasteve në tastierë të kompjuterit do të mund të gjenden më shumë …

Lexo më shumë

Virusi që çoroditi botën, hetimet çojnë drejt Kinës

Analiza të reja të kryera nga agjencitë ligjzbatuese ndërkombëtare sugjerojnë se një grup kriminelësh të dyshuar kinezë mund të kenë qenë prapa virusit “WannaCry” që më herët gjatë muajit çoroditi sistemet kompjuterike në mbarë botën. Kërkuesit nga njësia “Flashpoint” shqyrtuan gjuhën e përdorur nga shkaktarët e virusit për të kërkuar …

Lexo më shumë