Kreu / Kosovë

Kosovë

Kosova voton në zgjedhjet lokale

Në Kosovë po votohet që nga ora 7 e mëngjesit, në zgjedhjet lokale. Gara zgjedhore zhvillohet në 38 komuna, ku votohet për kryetarët e rinj dhe përbërjet e reja të Asambleve Komunale. Të drejtë vote kanë më shumë se 1 milion e 890 mijë qytetarë. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) …

Lexo më shumë

Bie çmimi i veturave në Kosovë

Blerja e një veture në Kosovë është më e lirë këtë vit sesa vitin e kaluar, tregojnë statistikat e publikuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK). Sipas raportit të titulluar: “Indeksi i Harmonizuar i Çmimeve të Konsumit”, të përpiluar nga ASK, çmimi i veturave në Kosovë ka pësuar rënie …

Lexo më shumë

A duhen pajisur kosovarët me pasaportat e Shqipërisë?

Nga Bedri Islami Ka një këmbëngulje të vazhdueshme të presidentit të Kosovës, zotit Hashim Thaçi, për dhënien e nënshtetësisë shqiptarëve të Kosovës si një detyrim kushtetues i saj. Ka një refuzim të presidentit të Shqipërisë, zotit Ilir Meta, me arsyetimin se kjo nuk është zgjidhja që kërkohet në këto momente dhe …

Lexo më shumë