Kreu / Kuriozitete (page 11)

Kuriozitete

Lexoni kuriozitete të ndryshme nga vendi dhe bota. Intriga, gjëra që s’i keni ditur, histori  nga më të ndryshmet në çdo cep të botës. Kurziotitete shkencore,  argëtuese … ndonjëherë edhe me humor.

10 kështjellat përrallore (FOTO)

keshtjella-ballina1111-658x493

10 kështjellat përrallore që kanë ndërtuar njerëzit e thjeshtë Nuk janë vetëm aristokratët apo pasanikët ata që jetojnë apo dëshirojnë të jetojnë në kështjella. Një jetë të tillë e ëndrrojnë edhe shumë njerëz të thjeshtë por, ata dorëzohen sapo të kuptojnë se çfarë pasurie dhe angazhimi kërkohet për realizimin e …

Lexo më shumë

Sekretet për t’i mbijetuar martesës

Sekretet për t’i mbijetuar martesës

Sekretet për t’i mbijetuar martesës Martesa është një eksperiencë unike për çdo çift, por në të njëjtën kohë është shumë e vështirë të shkohet përpara. Ja dhjetë këshillat për t’i mbijetuar jetës bashkëshortore. Martesa është një eksperiencë e mrekullueshme, por që në të njëjtën kohë mund ta vërë në pendesë …

Lexo më shumë

5 gënjeshtra me të cilat na ushqen industria ushqimore

ushqimi-skandaloze-658x439

5 gënjeshtra me të cilat na ushqen industria ushqimore Nëpër dyqane çdo gjë është e freskët, çdo gjë është natyrale dhe natyrisht plot vitamina. Çdo produkt është pa aditiv – dhe që të gjitha janë të shëndetshme për ne. Së paku, kështu shkruan në etiketa. E po, realiteti është pak …

Lexo më shumë

Kështu dënohen ushtarët në Rusi!

rusi-ushtari-002-658x493

Kështu dënohen ushtarët në Rusi! Definitivisht nuk është lehtë të jesh rus – sidomos jo ushtar rus. Harrojini ato përralla që i keni lexuar se ushtarët rusë janë pijanecë, pa strukturë të mirëfilltë komanduese, e gjëra të tilla, sepse edhe po që se janë të vërteta, një gjë është e …

Lexo më shumë

Kur e thjeshta bëhet e ndërlikuar!

te-marret-010-658x493

Kur e thjeshta bëhet e ndërlikuar! Disa njerëz janë të prirë për t’i bërë gjërat mbrapsht. Po, po, madje edhe gjërat më të thjeshta ata dinë fare lehtë t’i ndërlikojnë. Disa e bëjnë për argëtim, disa tjerë ndoshta sepse janë të marrë. Nëse nuk jeni të bindur në këtë gjë, …

Lexo më shumë

Një makinë e llahtarshme nga druri

splinter-makina-0006-658x370

Një makinë e llahtarshme nga druri Joe Harmon, një inxhinier industrial dhe mjeshtër druri, ka kaluar pesë vjet të jetës së tij duke e ndërtuar një makinë mahnitëse nga druri – me emër punues Splinter – e cila është plotësisht funksionale. Kjo  makinë e llahtarshme nga druri kishte filluar si projekt tetë vjet …

Lexo më shumë

Personat e përçmuar, që pastaj u bënë dikushi

dikush-askush-ballina-0001-658x411

Personat e përçmuar, që pastaj u bënë dikushi Përgjatë historisë, disa nga njerëzit më inspirues dhe më të suksesshëm që ka njohur bota, kishin nisur karrierën e tyre nga pika e dëshpërimit. Pa marrë parasysh nëse bëhet fjalë për shkencetarë, këngëtarë, aktorë… (të gjallë apo të vdekur), atyre u kishin …

Lexo më shumë

12 atraksionet më të vizituara në botë

atraksione-vizituar-ballina11-658x401

12 atraksionet më të vizituara në botë Një pjesë e tursitëve kënaqen kur vizitojnë vendet e njohura të stërmbushura me turistë, të tjerët ndërkaq, kënaqen kur eksplorojnë destinacionet e reja… Pa marrë parasysh cilit grup të tyre i takoni, në vijim ju sjellim 12 atraksionet më të vizituara në botë. …

Lexo më shumë