E shtunë , 25 Mars 2017
Kreu / Kuriozitete

Kuriozitete

Lexoni kuriozitete të ndryshme nga vendi dhe bota. Intriga, gjëra që s’i keni ditur, histori  nga më të ndryshmet në çdo cep të botës. Kurziotitete shkencore,  argëtuese … ndonjëherë edhe me humor.

Zbulohet një kafkë paranjerëzore, 400 mijë vjeçare

Shkencëtarët zbuluan në shpellën Aroeira në Portugalinë Qendrore një kafkë paranjerëzore, e cila vlerësohet të jetë 400,000 vjeç dhe ka disa karakteristika anatomike të Neandertalit. Vlerësimi i kafkës nga epoka e akullnajave përkon me paraqitjen e paraardhësve të Neandertalit në të dhënat fosile, si dhe me shfaqjen e vegla të …

Lexo më shumë

Shtatë fakte shumë të habitshme nga Roma e lashtë

Magjepsja jonë me Romën e lashtë ka frymëzuar një mori librash, dokumentarësh, filmash dhe madje edhe lojërash kompjuterike. Por, shkrimtari Jem Duducu vë në dukje, se vëmendja jonë ka prirjen të përqendrohen kryesisht vetëm tek një periudhë – epokën nga Jul Çezari deri tek Konstandini i Madh. Këtu, Jem rendit …

Lexo më shumë