E premte , 24 Shkurt 2017
Kreu / Ekonomi (page 5)

Ekonomi

Ukrainë: Shqiptarët biznes në vendin e luftës

Drejtues dhe anëtarë nga Qendra Shqiptare e Eksporteve zhvilluan një vizitë në Ukrainë për të eksploruar mundësitë e dërgimit të mallrave prodhuar në Shqipëri. Alban Zusi kreu i Qendrës Shqiptare të  Eksporteve në këtë vizititë shoqërohej nga biznesmenë që operojnë në fushën e eksporteve të fruta perimeve, turizmit dhe energjitikës. …

Lexo më shumë

Arben Ahmetaj: Moody’s tregoi se jemi në drejtimin e duhur

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, ka reaguar pas raportit të Moody’s. Sipas tij, ky raport tregon se ekonomia shqiptare është në rrugën e duhur. “Konsolidimi fiskal dhe reformat në cdo sektor, arritjet e ekonomisë, edhe sipas Moody’s. Kompania prestigjioze e vlerësimit të riskut të kreditit ka ruajtur vlerësimin e saj …

Lexo më shumë

Rama: Një tjetër vlerësim kuptimplotë

“Një tjetër vlerësim kuptimplotë”. Kështu e ka cilësuar kryeministri Rama vlerësimin e agjencisë së kreditimit “Moody’s” për gjendjen financiare në Shqipëri. “Korporata ndërkombëtare e vlerësimit financiar Moody’s në vlerësimin e saj për Shqipërinë, nënvizon se pozicioni financiar i vendit është përmirësuar falë disiplinës fiskale. Sipas raportit të Moody’s, ecuria e …

Lexo më shumë

Linja hekurudhore Tiranë- Rinas- Durrës, vitin që vjen nis puna

Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Sokol Dervishaj prezantoi të mërkurën në komisionin Parlamentar të Ekonomisë dhe Financave buxhetin për vitin 2017 . Sipas tij, ky buxhet synon përmirësimin e transportit hekurudhor, rrugor, ujësjellës-kanalizimeve dhe atij detar. Vitin që vjen do të nisë puna për rehabilitim të hekurudhës Durrës-Rinas-Tiranë, një investim …

Lexo më shumë

BERZH, 5 milionë euro për kreditimin e agrobiznesit

Platformës së re të Programit për Mbështetjen e Agrobiznesit në Shqipëri i bashkohen edhe institucionet e mikrokredisë në vend. Marrëveshja e nënshkruar sot në Tiranë, mes BERZH-it dhe Fondit Besa do të mundësojë kreditimin deri në 5 milionë euro të Fondit Besa për kredidhënie ndaj agrobizneseve dhe fermerëve sipas kushteve …

Lexo më shumë

Fond shpëtimi për bankat, Ahmetaj: Paratë nga vetë bankat

Situata finaciare e bankave në vend është stabël dhe pa probleme. Projekligji i Bankës së Shqipërisë për krijimin e fondit të posaçëm për shpëtimin e bankave në rrezik falimentimi për qeverinë ka si qëllim minimizimin e ndërhyrjes me paratë publike. “Gjatë krizës shumë vendeve për t’i shpëtuar bankat nga falimenti …

Lexo më shumë