E premte , 18 Gusht 2017
Kreu / Ekonomi (page 4)

Ekonomi

Shqiptarët, populli me më pak makina në Europë

Me gati gjysmën e popullsisë që jeton në fshat, shqiptarët renditen si populli i fundit në Europë përsa i përket numrit të veturave për 1000 banorë. Sipas të dhënave nga Drejtoria e Transportit Rrugor, në Shqipëri ka rreth 400 mijë vetura që paguajnë siguracion dhe kryejnë kontroll teknik, apo rreth …

Lexo më shumë

Si të kurseni para gjatë pushimeve

Të gjithë duan ta eksplorojnë botën. Eksperiencat nga udhëtimet mbesin të pashlyera përgjithmonë. Përvojat, zakonet, takimet, rrugët, ushqimet, njerëzit, ndejat dhe qejfet do t’i kujtoni përjetë. Por shpesh për tu realizuar udhëtime të bukura dhe plotë pasion duhen shumë të holla. Megjithatë mendojeni dhe një herë sepse ekzistojnë edhe disa …

Lexo më shumë

Ministria shpall 11 projektet turistike fituese

Ministria e Zhvillimit Ekonomik Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes shpall 11 projekte fituese për turizmin, bazuar në thirrjen për projekte të bërë nga kjo Ministri më  24 mars 2017. Projektet fituese janë përzgjedhur në këto fusha: Zhvillimi dhe përmirësimi i produkteve turistike specifike me paketa inovative. Promovimi i atraksioneve turistike nëpërmjet …

Lexo më shumë

Vendeve të lira pune në Gjermani

vizë pune

Sipas raportit të publikuar nga Instituti për Hulumtime të Punësimit (IAB), Gjermania nuk ka pasur kurrë më shumë vende të lira pune se sa tani. Në tre muajt e parë të vitit 2017 punëdhënësit kërkojnë 1.064 milionë punëtorë, që është 9.000 më shumë se në tremujorin e fundit të vitit …

Lexo më shumë

Arben Ahmetaj: Si do hapim 220 mijë vende pune

Nga Arben Ahmetaj* Ndërsa po fokusohesha tek fillimi i fjalës time, një gjë më erdhi në mend për shkak të historisë së kësaj partie. Këtu shoh jo tre, po katër gjenerata, duke filluar që nga profesor Serveti dhe tek ata studentët që kanë pasur në AND-në e kontributit të tyre …

Lexo më shumë

Pas 30 qershorit, transmetim dixhital në Tiranë dhe Durrës

Të gjitha stacionet televizive në Tiranë dhe Durrës do të nisin transmetimet dixhitale pas datës 30 qershor 2017. Autoriteti i Mediave Audiovizive (AMA) ka bërë të ditur se në zbatim të ligjit nr. 97/2013 “Për mediat audiovizive në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar dhe Strategjisë për Kalimin nga Transmetimet Analoge …

Lexo më shumë