Kreu / Ekonomi (page 3)

Ekonomi

Sheraton ikën nga Shqipëria

Nuk kanë pritur datën 1 Janar. Hotel Sheraton është larguar nga Shqipëria. Në këto foto duket që punëtorët kanë hequr stemën e rrjetit të njohur të hotelerisë. Në një deklaratë për mediat, Shoqata Shqiptare e Turoperatorëve & Agjencive Turistike (ATOA) thotë se kjo ishte “dhurata” më e keqe që i …

Lexo më shumë

Organizohet për herë të parë Konferenca Ndërkombëtare për industrinë nxjerrëse

Sekretariati Shqiptar EITI në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë në datat 20-21 Dhjetor 2017, organizuan Konferencën Ndërkombetare me temë “Shfrytëzimi i Potencialeve dhe Avantazheve të Shqipërisë si vend anëtar i EITI Ndërkombëtar”/ “Taksat dhe kuadri ligjor i industrive nxjerrëse-rasti i Shqipërisë dhe praktikat më të mira ndërkombëtare”. Në …

Lexo më shumë

Fermerët në Fier: Na verifikoni dëmet

Pas fermerëve të Kafarajt dhe Çervenit që pretentojnë dhjetëra mijëra euro dëme si pasojë e përmbytjeve në kulturën e luleshtrydhes, edhe fermerët e Frakulles, thonë se nuk u janë verifikuar dëmet në kulturat bujqësore e blegtori.  Bashkia Fier thotë se konstatimi i deritanishëm i dëmeve është kryer bazuar në Ligjin …

Lexo më shumë

Fillon “avazi” me rritjen e çmimit të frutave…

Ritmi i rritjes së çmimeve të frutave shënoi rekord në muajin nëntor. Sipas INSTAT, çmimi i frutave në muajin e kaluar shënoi rritje me 20.8% në raport me nëntorin e vitit të kaluar, ritmi më i lartë i rritjes gjatë një viti. Ekspertët e tregut pohojnë se shkak për këtë …

Lexo më shumë

Emigrantët ‘mbushin’ me euro familjet shqiptare

Dërgesat e emigrantëve u rritën me 6 milionë euro në tremujorin e tretë të vitit 2017, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Banka e Shqipërisë, bën të ditur se remitancat për këtë periudhë shënuan vlerën e 166 milionë eurove. Ndërsa si nëntë mujor, emigrantët kontribuan në ekonominë …

Lexo më shumë