Deutsche Deko
Kreu / Ekonomi (page 2)

Ekonomi

Rriten pagat për mësuesit dhe pensionistët

Në mbledhjen e sotme qeveria ka marrë disa vendime të rëndësishme. Mes tyre u miratua vendimi për indeksimin e pensioneve të posaçme shtetërore dhe të pensioneve të posaçme shtesë mbi pensionin nga sigurimet shoqërore të detyrueshme. Gjithashtu u miratua edhe vendimi për trajtimin me pagë dhe shtesa mbi pagë të …

Lexo më shumë

Gjermania kërkon 8 mijë punëtorë pa kriter moshe

Azilantët në Gjermani, shqiptarët të dytët për 2015 Autoritetet gjermane publikuan të dhënat e plota në lidhje me azilkërkuesit për vitin 2015 dhe ashtu siç edhe pritej, numri i shtetasve shqiptarë është në shifra rekord.

Hekurudhat gjermane “Deutsche Bahn” kërkojnë 8 mijë punëtorë të rinj këtë vit. Tregu i punës, megjithatë, është i vështirë”, tha Ulrich Weber, nga agjencia hekurudhore për AFP. “Kushdo që dëshiron të jetë përpara në garën për inxhinierë, shoferë lokomotivash apo inxhinierë elektronikë duhet të ofrojë argumente të mira”,- thotë Weber, …

Lexo më shumë

47 milionë euro për ujësjellësat e 7 bashkive

Shqipëria nënshkroi tre marrëveshje me kompaninë gjermane KFW në kuadër të programit për financimin të infrastrukturës bashkiake. Bëhet fjalë për projektet e furnizmin me ujë dhe kanalizimet e qyteteve Berat, Kuçovë, Delvinë, Gjirokastër, Kamëz, Librazhd dhe Lushnje. Gjithsej janë 8 ujësjellësa dhe financimi në total është 47 milionë euro, 35 …

Lexo më shumë

Dramatike, shqiptarët nuk po lindin më fëmijë

Kalimi nga një normë mesatare të fertilitetit prej mbi pesë fëmijë për grua nën normën e zëvendësimit të popullsisë mori dy shekuj në Francë, por vetëm 34 vjet në Shqipëri, thotë Banka e Botërore në një studim të posaçëm për efektet që ka moshimi i popullsisë në zhvillimin ekonomik afatgjatë… …

Lexo më shumë

“Mos e prekni Vjosën”

Zëvendëspresidentja e Parlamentit Europian, Ulrike Lunacek, një adhuruese e natyrës shqiptare është nga lobueset me të forta kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin e Vjosës. “Lumi i Vjosës është i vetmi ne Europë, që është ne rrjedhje të lire”, ka pohuar ajo gjatë një takimi me gazetarë nga Shqipëria në …

Lexo më shumë