Kreu / Ekonomi (page 10)

Ekonomi

Dramatike, shqiptarët nuk po lindin më fëmijë

Kalimi nga një normë mesatare të fertilitetit prej mbi pesë fëmijë për grua nën normën e zëvendësimit të popullsisë mori dy shekuj në Francë, por vetëm 34 vjet në Shqipëri, thotë Banka e Botërore në një studim të posaçëm për efektet që ka moshimi i popullsisë në zhvillimin ekonomik afatgjatë… …

Lexo më shumë

“Mos e prekni Vjosën”

Zëvendëspresidentja e Parlamentit Europian, Ulrike Lunacek, një adhuruese e natyrës shqiptare është nga lobueset me të forta kundër ndërtimit të hidrocentraleve në lumin e Vjosës. “Lumi i Vjosës është i vetmi ne Europë, që është ne rrjedhje të lire”, ka pohuar ajo gjatë një takimi me gazetarë nga Shqipëria në …

Lexo më shumë

Kulla 250 milionë dollarëshe

Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Milva Ekonomi shpjegoi para deputetëve rëndësinë e investimit prej 250 milionë dollarësh për ndërtimin e kullës ikonike në zonën e Bulevardit të Ri në kryeqytet. “Llogaritet sa 1 e 4 e investimeve të huaja direkte në 2016-n, është një kompani e regjistruar në Dubai, e njohur …

Lexo më shumë

Njihuni me plazhet më të pastra në Shqipëri

Nëse jeni duke menduar për t’i kaluar pushimet verore në një nga plazhet shqiptare por nuk e keni vendosur ende se në cilin prej tyre Agjencia Kombetare e Mjedisit ju jep të dhënat për plazhet më të pastra. Plazhet e Velipojës, Shëngjinit, Orikumit, Dhërmiut dhe Himarës rezultojnë që edhe këtë …

Lexo më shumë

Shqipëria rrezikon penalizimin për energjinë elektrike

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë paralajmëroi Shqipërinë dhe Bosnjë Hercegovinën për mos-zbatimin e rregullave për eficiencën e energjisë. Në një njoftim zyrtar të institucionit, që merret me politikat ndërkombëtare të energjisë thuhet se Sekretariati i qëndron mendimit se Shqipëria dhe Bosnje-Hercegovina kanë shkelur në mënyrë të vazhdueshme ligjin e Komunitetit …

Lexo më shumë

Shqiptarët shpenzuan 1.1 miliardë për udhëtime

Ndonëse të varfër, shqiptarët janë mjaft të dhënë pas udhëtimeve. Për turizëm, tek të afërmit emigrantë, apo për qëllime biznesi, shqiptarët rezultojnë të kenë shpenzuar jashtë 1.1 miliardë euro në vitin 2016, me një rritje të lehtë prej 2% në raport me vitin e kaluar. Kjo shumë është sa gati …

Lexo më shumë