E hënë , 24 Tetor 2016
Kreu / Ekonomi

Ekonomi

Konçesioni i Kromit, prishet kontrata me KURUM

kurum

Koncesioni i dytë më i rëndësishëm në industrinë e kromit vend zgjidhet në mënyrë të menjëanshme pasi kompanitë që e kishin atë nuk plotësuan asnjë kusht të kontratës. Ministria e Industrisë me anë të një shkrese zyrtare të datës 20 tetor, njofton se shkaku për zgjidhjen e menjehërshme të kontratës …

Lexo më shumë

Kredia me probleme, Shqipëria e para në rajon

banka-shqiperise

Sipas të dhënave më të fundit të Bankës së Shqipërisë, në muajin gusht, huatë e pakthyera në afat u ngjitën në 21.4 për qind të totalit, duke kaluar në vendin e parë në rajon për këtë tregues. Falimentimet e mëdha, me efekt zinxhir dhe kriza e sektorit të naftës rezultojnë …

Lexo më shumë

Blerja e borxhit të KESH nga BERZH, detajet e kredisë

berzh

KESH së bashku me Ministrinë e Energjisë dhe Ministrinë e Financave pas negociatave me BERZH-in ka arritur të sigurojë një hua afatgjatë 218 milionë euro për 15 vite, me normë interesi Euribor +1%. Palët kanë rënë dakord për mbulimin e kësaj huaje me garanci shtetërore, dhe për këtë qëllim projektligji …

Lexo më shumë

Milva Ekonomi: Paga reale në 2014-15 u rrit me 2.2%

milva-ekonomi

Paga reale në Shqipëri për vitet 2014-2015 u rritën me 2.2%, sipas të dhënave nga INSTAT dhe DPT. Ministria Milva Ekonomi ka publikuar në Facebook disa të dhëna për ekonominë shqiptare. Sipas Ekonomit, kjo rritje u shënua pavarësisht inflacionit të rritur me 1.9%. “Paga reale mesatare në vitin 2014 ishte …

Lexo më shumë

OSHEE publikon treguesit: Humbjet u ulën në 27.6%

oshee

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike publikoi treguesit kryesorë të aktivitetit gjatë 9-Mujorit të vitit 2016. Sipas shifrave të kompanisë niveli i humbjeve në rrjet gjatë periudhës Janar-Shtator ka zbritur në 27.6% nga 31 për qind që ka qenë ky tregues një vit më parë. Akoma më të ulta kanë …

Lexo më shumë

Marrëveshja me FMN-në, pas 2017 vetëm konsulencë

fmn1

“Nuk do të ketë një marrëveshje të re të tipit të artikullit tre, pra një marrëveshje detyruese kushtëzuese. Do të preferonim të kishim një marrëveshje të bazuar në artikullin katër, pra thjesht një monitorim dhe këshillim”. Deklarimi i takon ministrit të financave Arben Ahmetaj i cili vlerëson se tashmë nuk …

Lexo më shumë

Fluks çështjesh në administrative, ende pa zgjidhje

fmn

Gjykata Administrative e Apelit po përballet me një ngarkesë tejet të lartë të çështjeve për të cilat duhet të shprehet. Aktualisht numri i çështjeve në gjykatën e vetme të Apelit llogaritet në 12,138, për të cilat duhet të shprehen 14 gjyqtarë. Sipas një përllogaritjeje të thjeshtë një gjyqtari i takon …

Lexo më shumë

FMN e pakënaqur, Qeveria ka dështuar me taksat

qeveria

Në krahasim me vendet fqinje, mbledhja e taksave shqiptare është modeste për pjesën më të madhe të burimeve kryesore të të ardhurave. Në veçanti, të ardhurat që mblidhen nga taksa e pronës dhe mbi të gjitha nga kontributet e sigurimeve shoqërore janë dukshëm më të ulëta se në rajon. Këto …

Lexo më shumë