Kreu / Ekonomi / Bankat fitojnë 7 milionë euro në vit nga komisionet e rrogave

Bankat fitojnë 7 milionë euro në vit nga komisionet e rrogave

Ta kalon qeveria rrogën në bankë me dhunë dhe banka pasi përdor paratë e tua të mban dhe ca lekë.

Shkruan Klodian Tomorri

Gjate muajit dhjetor unë fitova 7.6 lekë interesa nga rroga në bankë.

Nga këto qeveria më mbajti 1.14 lekë tatim.

Banka më mbajti 125 lekë komision.

Rezultati neto -118.5 lekë.

Këta të dhjesin të gjitha teoritë dhe shkollat e mendimit ekonomik.

Kur plasi kriza të gjitha bankat qendrore të botës kishin vetem një hall. Donin të stimulonin konsumin dhe dekurajonin kursimet, por nuk mund të zbrisnin dot normat e interesit poshtë zeros.

Askush nuk con më para në bankë, nese banka jo vetem që nuk i jep interes por i merr. Zero lower bond quhet në ekonomi.

Askujt nuk i vajti në mendje të hidhte sytë nga Shqiperia. E kanë berë keta ustallaret tanë. Ta kalon qeveria rrogen në bankë me dhunë dhe banka pasi perdor parate e tua të mban dhe ca lekë.

Ja futen dhe Milton Friedmanit.

P.s është biznes 7 milionë euro në vit ky i komisioneve të rroges. 😕

Mos humbisni

Keni plan për të blerë makinë të re? Ja dokumentet që iu duhen për ta regjistruar

Nëse keni plan të blini një makinë te re, po ju japim një ‘dorë’ me …

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.